Zasebnost in varstvo osebnih podatkov
Upravitelj spletne strani HETA d.o.o. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve dosežene in jih tudi presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Vsi osebni podatki uporabnika naše spletne strani so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime in priimek, elektronski naslov, itd. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki v naš kontaktni obrazec ne odgovarjamo. Vaših osebnih podatkov ne zbiramo, razen v primeru, ko nam vi to omogočite oz. v to privolite – torej ob vpisu vaših podatkov v kontaktni obrazec.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo na spletni strani www.heta.si bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne strani www.heta.si.

Za potrebe delovanja spletna stran www.heta.si zbira naslednje uporabnikove podatke:
– ime in priimek,
– elektronski naslov,
– vsebino sporočila in zanimanja za potrebe raziskave in/ali ponudbe, objavljene na naši spletni strani.

Kako in za kakšne namene uporabljamo zbrane podatke?
Podatke zbiramo za lažje razumevanje uporabnikovih potreb, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in učinkovitejšega objavljanja na spletni strani ter za naslednje namene:
– beleženje rezultatov naše spletne trgovine,
– izboljšanje ponudbe naših izdelkov in storitev.

Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Vrste piškotkov
Nujno potrebni piškotki
To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

Izvedbeni in funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Pomagajo nam ugotoviti npr. katere izdelke na spletišču bi vam lahko priporočili po ugodnih cenah. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Instagram, Twitter in drugimi.

Ciljni ali oglaševalski piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven strani heta.si. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču.